Galvaniz hurda fiyatı; metal piyasaları, miktar, saflık, döviz kuru ve ülkelerin geri dönüşüm politikalarına göre değişir. Bu noktada değerlendirme, güncel faktörler dikkate alınarak uzman bir ekip tarafından yapılır. Fiyatı belirlenen atıl durumdaki metaller ise geri dönüşüme gönderilerek ekonomiye yeniden kazandırılır.
Galvaniz Hurda Nedir?

Galvaniz; korozyona karşı dirençli olması için yüzeyleri çinko ile kaplanan ve demirden yapılan malzemelerdir. Söz konusu malzemelerin kullanılamayacak duruma gelmesi ya da atıl duruma düşmesiyle galvaniz hurdası oluşur.
Endüstriyel üretim, inşaat, otomotiv ve benzeri sektörlerden elde edilen metallerin kendi içerisinde boru, sac, tel ve levha gibi farklı türleri vardır. Söz konusu türe göre ücretler farklılık gösterir. Örneğin; sac ve hurda galvaniz boru fiyatları arasında belirgin bir fark vardır. Galvaniz hurdaların toplanması ise hem ekonomik hem de çevresel açıdan önemlidir. İlgili hususlara ilişkin detaylar aşağıdaki gibidir:
- Toplanan atıl durumdaki metaller geri dönüştürülür ve ham madde ihtiyacının karşılanması sağlanır.
- Hurdaya sahip olan işletmeler veya gerçek kişiler, ilgili materyalleri satarak kazanç elde eder.
- Atıl durumdaki metallerin geri dönüştürülmesi, çevreye olan zararlarını ve depolarda gereksiz yere alan kaplamasını engeller.
Yukarıdaki unsurların yanı sıra doğal kaynaklar korunur ve madencilik faaliyetlerine olan ihtiyaçlar da azalır.
Galvaniz Hurda Fiyatı Üzerinde Etkili Olan Faktörler
Galvaniz hurda fiyatı; metal piyasaları, kalite, saflık ve döviz kuru gibi unsurlara bağlı olarak farklılık gösterir. İlgili faktörlere ilişkin detaylar ise aşağıdaki gibidir:
Uluslararası Piyasalar
Londra Metal Borsası’ndaki (LME) rakamlar, atıl malzeme fiyatlarını direkt olarak etkiler. Bu çerçevede galvaniz metaller, demir ve çinko içerdiği için borsalardan etkilenme oranı çok daha fazladır. Ayrıca uluslararası borsalardaki rakamlar da temel belirleyici olarak kabul edilirler.
Saflık ve Kalite
Saflık ve kalite, sadece galvaniz hurda kg fiyatı için değil, tüm atıl metaller için temel kriterlerden biridir. Zira toplanan atık malzemelerin geri dönüşüme gönderilmeden önceki işlenme süreci ne kadar uzun ve maliyetli olursa fiyatları o kadar düşer. Bu nedenle saflık oranı yüksek, kaliteli ve temiz hurdalar için genellikle yüksek teklifler yapılır.
Miktar ve Birim Başı Masraf
Atık metallerin miktarı, bir diğer önemli etkendir. Miktarın artmasıyla birlikte geri dönüşüm firmalarının nakliye ve benzeri türden masrafları azalır. İlgili durum ise daha yüksek teklifler yapılmasına imkan tanır. Miktar az olduğunda ise birim başına masraflar çok daha yüksek olacağı için teklifler düşer.
Döviz Kuru
Döviz kuru, Türkiye için temel belirleyicilerden biridir. Uluslararası alanda ve borsalarda metal fiyatlandırmaları Dolar (USD) ya da Euro gibi para birimleri üzerinden yapılır. Dolayısıyla ülke içerisindeki rakamlar belirlenirken döviz kurlarına göre dönüşüm yapılır. Yabancı para birimlerinin TL karşısında değer kazanması ise ülke içinde rakamların yükselmesine yol açar.
Geri Dönüşüm Politikaları
Ülkelerin geri dönüşüm politikaları da bir diğer önemli etkendir. Dönemsel olarak değişebilen politikalar, rakamların ciddi şekilde dalgalanmasına neden olur. Örneğin; hurdaya ihracat yasağı geldiğinde ülke içinde miktarı artabilir ve fiyatlar azalış trendine girebilir.
Tür
Atık malzemenin türü de etkili olan unsurlardan biridir. Bu kapsamda boru ile galvaniz sac hurda fiyatı arasında önemli farklılıklar bulunur.
Galvaniz Hurda Fiyatı Ne Kadar?

Galvaniz hurda fiyatı, bazı faktörler nedeniyle anlık olarak değişir. Bu noktada güncel ve net fiyatların güvenilir kaynaklardan öğrenilmesi, alıcılar ve satıcılar için kritik bir öneme sahiptir. Çınar Hurda ile iletişime geçerek ücretler hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz.
Sizin için hazırladığımız “Hurda Fiyatları İzmir Bölgesinde Ne Kadar? Fiyatlar Nasıl Belirlenir?” başlıklı içeriğimiz de ilginizi çekebilir.